måndag 30 december 2013

Sveriges bästa hål för hål: #1

Nu är det dags för en ny serie. Och då måste jag börja förklara reglerna. Det är Sveriges bästa golfhål med ett visst nummer. Sveriges 18 bästa golfhål, om man fick välja fritt, skulle förmodligen innehålla många hål nummer 16, 17 och 18.

Men se så enkelt ska vi inte göra det för oss.

Hål nummer 1 ska ha just hål nummer 1 på banan den är plockad ifrån. I den sträckningen som vi vanliga, dödliga greenfeegäster spelar: inga tävlingsslingor eller specialare här inte.
Fattar ni? Bra, då börjar vi:
(Och så har jag då inte spelat alla banor.)


Hål 1
Bro Hof Stadium Course
Par 5, 527 meter, gul tee


Ja, jag är en sucker för att inleda en golfrond med ett par 5-hål och bästa parfemman att inleda på är givetvis Stadium Courses utmärkta hål 1. Man hinner bli varm i kläderna och få ur sig lite golf. Vi vill ju att det här spelet ska vara trevligt, inte sant?

Här står man på tee högt upp mellan några träd. Man har tagit 15 steg från puttinggreen, nyss fyllt på vattenflaskan och blickar ut över både dammar och Mälaren och drömmer om vilken underbar rond vi ska ha tillsammans. Allt detta redan innan första slaget är ivägskickat.

Titta bara på denna design:
På Bro Hofs banors samtliga par 5-hål har jag varit på green på två slag UTOM på Stadium Course briljanta öppningshål. Det är helt enkelt ett treslagshål. Och det är tre bra golfslag som krävs. Fairwaybunkrarna ligger perfekt placerade på de första två slagen och greenbunkrarna är lika perfekt placerade. Men det är inte den enda faran kring grenen med sin luriga avrinning bakom och till höger. Dessutom finns det många roliga pinnar att sätta på den päronformade greenen.
Jo, så här inleder vi!

Mina bubblare:
Rya, hål 1, par 5
Kristianstad Östra, hål 1, par 5
Ullna, hål 1, par 5
Falsterbo, hål 1, par 4

Vilket hål tycker du?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar