onsdag 8 januari 2014

Spekulationer kring Henrik Stensons spelschema 2014

Henrik Stenson kommer det handla mycket om här på bloggen under 2014.

Han skriver på sin officiella hemsida att han kommer att tävla tre gånger på European Tour innan han reser över till USA.

Årets första tävling blir i Abu Dhabi, sen bär det av till Qatar innan Förenade Arabemiraten får besök igen med Dubai-tävlingen Dessert Classic, traktens äldsta tävling.

Första tävlingen på PGA-touren, är en tävling på alla tourer, eftersom det är WGC-tävlingen Accenture World Match Play i Arizona.

Sen vet vi inte så mycket mer, men min gissning är att han kör ”Floridaswing” med WGC-tävlingen Cadillac Championship på Doral och Arnold Palmers Bay Hill-tävling som huvudnummer. Eventuellt blir det Honda Classic också som lär ha ett starkt startfält i år: Adam Scott gör uppehåll, efter Hawaii, till och med Honda Classic och Rory lär inte vilja missa tävlingen i år igen.

Inför US Masters tror jag Henrik väljer att spela Texastävlingen Shell Houston Open där han har goda minnen. Andraplatsen där i fjol var det som blev starten på ett det som kom att bli ett helt makalöst, fantastiskt tävlingsår.

Efter US Masters gäller The Players på Sawgrass och sedan blir det Europa igen.

Det vi också vet är att Henrik Stenson ska spela Nordea Masters. PGA National kommer passa honom utmärkt om banan är uppsatt på rätt sätt. Tror det kan bli hemmaseger i Skåne för en av Barsebäcks fyra hedersmedlemmar.

Veckan innan är BMW PGA Championship på Wentworth och eventuellt ställer Stenson upp. Hugo Boss är stor sponsor till tävlingen och ser nog gärna ett av sina affischnamn deltaga.

Sen är det tillbaks till US Open, sen Scottish Open och The Open och sen spekulerar vi inte mer för den här gången.

Vi svenska fans ser redan så mycket fram emot 2014 års första utslag i Abu Dhabi, Henrik!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar