lördag 4 januari 2014

Sveriges bästa hål för hål: #7

Hål 7
Elisefarm GC
Par 4, 351 meter, gul tee


Vimpel nummer sju har en träpinne under sig och då förstår ni att vi har hamnat på Elisefarm GC. Hålet är hämtat från där banan är som bäst, i mitten.

Man kommer från det utmärkta sjätte, ett korthål och vandrar in i en oas där en av mycket få skyltar på hela anläggningen visar om du ska åt höger eller vänster. Det ska sägas att jag bara har spelat hålet en enda gång, men jag minns vår entusiasm på tee (alla i bollen var förstagångsbesökare). Tror dessutom att hålet växer för varje gång man spelar det.


Väl uppe på tee så ser man ett roligt golfslag. Skrämmande för att alla sinnen säger att du ska hålla dig borta från träden. All design säger dock att du ska hålla dig nära dem. Här är vyn från tee på detta dogleg vänster:

En draw är att föredra. Man ska slicka trädlinjen, vilket vi inte riktigt vågade och hamnade för långt åt höger där två stycken fairwaybunkrar är omsorgsfullt placerade. För de som väljer driver/spoon och vågar sig på en brantare linje så vaktar en ilsken fairwaybunker även det alternativet. Men man belönas stort om man lyckas drawa en lång klubba förbi alla bunkrar och få en kort klubba in, för det är en ganska liten, väl inbunkrad green man ska träffa. Greenområdet är utsökt: lite lätt upphöjt med tre bunkrar som omger dansgolvet.

När du kliver av green går du över en lite träbro till en täckbarksstig som böjer av åt höger. Vid din sida ett stengärde. En tröstande klapp efter det du just varit med om.



Ser fram emot att testa på flera spellinjer i framtiden. För som sagt, jag tror verkligen det här vackra hålet växer för varje gång man spelar det.

Vilket hål tycker ni?

Mina bubblare:
"1911" alltså Falsterbo GK, hål 4, par 4
Hooks GK Parkbanan, hål 7, par 4
Österåker, hål 7, par 3
Bro Hof Stadium Course, hål 7, par 3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar