söndag 12 januari 2014

Sveriges bästa hål för hål: #12

Hål 12
PGA National Links Course
Par 4, 355 meter, Tee 61


Ja, här kan man säkert få sina motståndare: ”vafalls, varför inte 12:an på Halmstad Norra?!?!”
Men jag tycker att PGA National Links förtjänar ett hål på de aderton. Problemet/fördelen, vad man nu väljer att kalla det, är att Linksbanan på PGA National är som bäst sett till helhetsupplevelsen. Eller ett annat sätt att beskriva det: 2-3 lite sämre hål, 15-16 jättebra golfhål, men relativt få riktigt, riktigt minnesvärda.

Ett av de jättebra golfhålen är det 12:e.
Här är layouten:

Tee är placerad ganska högt ovanför greenen. Så det du har framför dig är ännu en av PGA National Links många vackra vyer från tee.

Sydvästan är vinden som gäller 1 gång på 3 i Malmötrakten. Det betyder att det här hålet oftast spelas med vinden i ansiktet. Men det är inte bara vinden som ska tas med i beräkningen från tee. Här är fairways sluttning något du verkligen ta hänsyn till om du ska placera dig rätt. Gräddhyllan är ungefär mellan fairwaybunkersystemen. Det finns två sådana, som ni ser.

Från gräddhyllan har du ett kort järn kvar och du står plant och fint. Att ha bollen i nerförslut är inget man gillar när man siktar mot en läbbig green.
Och eftersom det är riktigt hårt och rullar à la links kan nerförsbacken vara så "schysst" mot dig att du står med ett läskigt halvslag in mot det utmärkta greenområdet.

Bäcken kort green är vackrare än vad den är i spel. Minus om man slår andraslaget från fairwaybunkern så klart. Då blir det nervigare.
Att vara för lång och slå andraslaget över green är inte heller att rekommendera. Då har du en parkettgolvshal chip framför dig för att försöka rädda ditt par.
Kul hål med både strategi och utmaning. Absolut inget monster, men perfekt sisådär som nummer 12 på en golfbana.

Mina bubblare:
Halmstad Norra, hål 12, par 4
Österåker, hål 12, par 4
Ljunghusen, hål 12, par 5

Vad har du för favoriter till flagga nummer 12?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar