onsdag 8 januari 2014

Sveriges bästa hål för hål: #11

Hål 11
Falsterbo GK
Par 3, 135 meter, gul tee


Snart får du vända dig mot fyren och spela de sista hålen längs Öresund innan du står på Sveriges sydvästligaste udde. Det är bara en uppgift kvar och det är ett av Sveriges kanske mest klassiska golfslag.

Det kallas ibland ögreen, men då har man inte spelat Bro Hof eller Sawgrass, om man säger så. Atmosfären på 11:e tee på Falsterbo är mer av religiös karaktär än drabbad av sådana teknikaliteten. Sen det är klart, skräcken inför slaget lyser ju inte direkt med sin frånvaro.

Bakom sandbankarna finns Öresund och det är inget du missar, för trots att hålet bara mäter 135 meter så kan det spelas i de mesta motvindar som har uppmätts på Falsterbonäset (källa: när jag slog järntrea från tee).

Efter utslaget går du på spången hela vägen fram till green. En smått ljuvlig promenad. En gubbe med bollhåv skulle kunna vara sysselsatt ända till kvällen.

Har du lyckats hålla dig torr, så är inte greenområdet så dumt det heller. Greenen är utrustad med en ryggrad, vilket gjort det mycket roligare för tävlingsledningen att sätta flaggor än var det var förr i tiden.

Mina bubblare:
Kalmar GK, hål 11, par 4
Kungsängen Kings, hål 11, par 4
Tomelilla, hål 11, par 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar