tisdag 7 januari 2014

Sveriges bästa hål för hål: #10

Hål 10
Frösåker G&CC
Par 4, 335 meter, gul tee


I golf kan man inte göra mer än att slå nästa slag så bra som möjligt. Det är ett faktum, men detta till trots så är vi många som ”börjar om” när vi lämnar Ut-rundan och hoppas på bättre lycka sista nio.
Flagga nummer tio går till den bästa omstarten du kan göra, inte bara för dig utan för hela Frösåkers 18-hålsbana.

Frösåkers första nio hål är helt okej, men inte särskilt minnesvärda. Det är först när du passerar det gigantiska klubbhuset (gården snarare) på väg ut mot sista nio som Mälaren för första gången visar sitt ansikte: i fonden till det utmärkta tionde hålet.
Mycket av uppmärksamheten på Frösåkers golfklubb går med all rätt till den dramatiska avslutningen med 14, 15 och 18 som höjdpunkter. Men ett drama blir inte mycket av ett drama utan ett bra anslag och det är 10:an som slår an tonen!

Du har 190 meter carry över hörnet på vattnet. Det är en djärv linje som belönas på det här hålet. Du vill varken slå ditt andraslag från fairwaybunkrarna till vänster eller ha en lång klubba in. Inte till det greenområdet med den insprängda mälardammen som vaktar både höger om och bakom green.

Lyckas du såhär långt så är det bara puttning på Frösåkers fina krypvensgreener som återstår.

Idag finns det tusen (nåja) 400 meters par 4-hål med vatten längs ena sidan. Tionde på Frösåker är inte särskilt långt, men det här hålet är så mycket mer. Det är en symbol för de äventyr som både banans och din IN-runda kommer innehålla.

Mina bubblare:
Bro Hof Stadium Course, hål 10, par 4
PGA National Links hål 10 par 4
Bokskogen Gamla, hål 10, par 3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar