söndag 12 januari 2014

Sveriges bästa hål för hål: #13

Ja, ni får gärna kalla mig tråkig, men det är bara så att två av Sveriges roligaste par 5-hål finns på samma anläggning. Nämligen Bro Hof. Bägge hål 13 är nåbara på två slag och båda bär alltså en flagga med samma nummer på.

Flygbilden från bakom 13:e green på Bro Hof Castle Course med den mäktiga "waste arean" mellan 13:e och 14:e hålet är en av Golfsveriges mäktigaste vyer.

Men det hjälper inte, även om bägge nummer 13 har en hel del gemensamt, när det gäller strategin för de olika slagen, så går Stadium Course vinnande ur familjestriden. Det är helt enkelt lite häftigare.

Hål 13
Bro Hof Stadium Course
Par 5, 475 meter, gul tee



Vattnet är i spel. HELA tiden. Fast på sätt och vis som minst ifrån tee. Om det inte vore för att bästa linjen är att hålla sig så nära fairwaybunkern som möjligt. Så en liten vattenflirt blir det allt. Sen finns det inte världens utrymme vänster om fairway heller. Många har flugit sin boll mot talldungen och trott att de varit i säkerhet, men har sedan fått gå tillbaks till tee och slå om.

Andraslaget är riktigt läskigt: både om du går för green och om du väljer lay up-alternativet.
Lay-up-slaget ska placeras där fairway svänger 90 grader in mot green. Där är det inte så smalt egentligen, men det upplevs som lika svårt som att landa bollen på en tjugolapp. Synvillan är fantastisk. Det gäller att tänka till på avståndet för det slaget. Man vill inte hamna i plurret kort och man vill inte vara för lång, för vänster om fairway finns också röda pinnar som väntar.

Det aggressiva alternativet är att gå för green och då är det läskiga att vattnet slickar greenkanten. Man snålar oftast inte med klubbvalet och det tackar greenbunkrarna höger om och förbi green för. Annars hade inte dom haft nåt att göra om dagarna.
Klarar du vattnet på andraslaget, vare sig du går för green eller spelar fram dig så är inte själva greenområdet så himla svårt. Greenen är relativt svårläst eftersom den faller lite. Det kan ibland vara svårare än lite tydligare onduleringar.

Från 13:e green och bakåt ser det ut såhär:

Det är kul hela tiden, det här hålet och då blir belöningen Sveriges bästa flagga 13.

Mina bubblare:
Bro Hof Castle Course, hål 13, par 5

Vilka nummer 13 har jag glömt nu då? Jag var så upptagen med slaget inom Bro Hof-familjen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar